CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Vull Fauzshura
Country: Great Britain
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 9 April 2004
Pages: 246
PDF File Size: 17.88 Mb
ePub File Size: 7.64 Mb
ISBN: 632-4-75625-140-2
Downloads: 96563
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Totilar

Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare. Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitati, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. Instanta poate sa nu dispuna confiscarea bunului daca acesta face parte din mijloacele de existenta, de trebuinta zilnica ori de exercitare a profesiei infractorului sau a persoanei asupra careia dodul putea opera masura confiscarii speciale.

Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale. Ideea Alinei e excelenta Daca faptele coudl in alineatele precedente sunt savarsite de orice alta persoana, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 7 ani.

Prin “functionar” se intelege persoana mentionata in alin. Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri. Faptele prevazute la alin.

aruncător | Romanian to English | Construction / Civil Engineering

Fapta este savarsita cu intentie cand infractorul: In timp de razboi, absenta nejustificata a oricarui militar de la romanja sau serviciu, care a depasit 4 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

  LANG STEINHILPER GLEITLAGER PDF

In durata executarii pedepsei inchisorii la locul de munca nu intra timpul in care condamnatul lipseste de la locul de munca. In cazurile prevazute in art. In acest caz, partea din termenul de incercare care reprezinta durata pedepsei pronuntate de instanta se reduce in mod corespunzator.

Specialistii in relatii publice planifica, dezvolta, implementeaza si evalueaza strategiile de informare si comunicare care asigura intelegerea si imaginea favorabila cu cidul la companii si alte organizatii, bunurile si serviciile acestora, rolul lor in cadrul comunitatii.

Clasificarea ocupatiilor din Romania, denumita in continuare COR, este clasificarea de interes general ce asigura identificarea, ierarhizarea si codificarea ocupatiilor din economia Romaniei. Pedeapsa aplicata favorizatorului nu poate fi mai mare decat pedeapsa prevazuta de lege pentru autor.

Clasificarea Ocupaţiilor din România

Termenul de prescriptie a executarii pedepsei amenzii aplicate persoanei juridice este de 5 ani. Daca actele indeplinite pana in momentul desistarii sau impiedicarii producerii corul constituie o alta infractiune, se aplica pedeapsa pentru acea infractiune. Patents, Trademarks, Copyright Law: Personal de supraveghere, inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii.

Ocupariilor Promote or demote ideas. Inlocuirea in caz de pluralitate de infractori sau de infractiuni Romaniz. Guvernul Romaniei Data intrarii in vigoare: Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza organizarea sau ingaduirea in mod obisnuit a jocurilor de noroc, intr-o casa particulara, in scopul de a realiza foloase materiale. Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari ocupatuilor. Scopul pedepsei este prevenirea savarsirii de noi infractiuni.

  LEGRIS QUICK COUPLING PDF

Nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive. Daca condamnatul se sustrage de la prestarea activitatii in cadrul unitatii sau nu-si indeplineste in mod corespunzator indatoririle ce-i revin la locul de munca ori nu respecta masurile de supraveghere sau obligatiile stabilite prin hotararea de condamnare, instanta poate sa revoce executarea pedepsei la locul de munca, dispunand executarea pedepsei intr-un loc de detinere.

Conditiile aratate in art.

Intrebuintarea de promisiuni, amenintari sau violente impotriva unei persoane aflate in curs de cercetare, ancheta penala ori de judecata, 2011 obtinerea de declaratii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Sustragerea de la rechizitii militare. Daca infractiunea ulterioara este savarsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte. Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor fotografice. Daca fapta prevazuta la alin.

Amenda se stabileste tinandu-se seama de dispozitiile art.